Skip to main content

Πρωτιά και στο Σπορ Πιστόλι για την Κορακάκη στο Προεδρικό Κύπελλο ISSF 2022

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στους τελικούς του αεροβόλου και του σπορ πιστολιού έχοντας συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και στα δύο αγωνίσματα.

Δύο πρώτες θέσεις και πρόκριση σε έναν τελικό κι έναν ημιτελικό εντός της ίδιας ημέρας κατέγραψε η Άννα Κορακάκη, αγωνιζόμενη στο Προεδρικό Κύπελλο ISSF 2022, που φιλοξενείται στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο.

Μετά το αεροβόλο πιστόλι, το πρωί της Τετάρτης (30/11), η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πρώτευσε και στις βολές ακριβείας του Πιστολιού Σπορ Γυναικών (πυροβόλο 25μ).

Η Κορακάκη τερμάτισε πρώτη στον έναν από τους προκριματικούς του Πιστολιού Σπορ Γυναικών, αυτόν που αφορά στις βολές ακριβείας, ξανά με την καλύτερη επίδοση (296/300).

Το δεύτερο σκέλος του προκριματικού που είναι οι βολές ταχείας θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη 1/12 ώρα 12:00, ενώ ο τελικός του Σπορ θα διεξαχθεί το Σάββατο (3/12, 16:15).

Το πρωί η Κορακάκη είχε κατακτήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του αεροβόλου πιστολιού με επίδοση (587/600), ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η ίδια, ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε επίσης η μεγάλη αντίπαλός της, η Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Έχοντας όμως 23Χ (κεντρικά δεκάρια), τέσσερα λιγότερα από τα 27Χ της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, η Αρούνοβιτς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη.

Οι ημιτελικοί του αγωνίσματος θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 18:30.