Skip to main content

Η ισπανική Λίγκα ζητεί κυρώσεις για τη Γιουβέντους

Το ανώτατο ισπανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα είχε ήδη καταγγείλει στην UEFA τόσο τη «Γηραιά Κυριά» όσο και τις Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν για παραβάσεις που αφορούν το οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι.

«Μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους, η οποία έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, η LaLiga ζητά την άμεση εφαρμογή των αθλητικών κυρώσεων κατά του συλλόγου».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της κορυφαίας ισπανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, σχετικά με τα γεγονότα που σχετίζονται με τη χθεσινή παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου των «Μπιανκονέρι».

Η LaLiga έχει ήδη καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά της Γιουβέντους στην UEFA τον Απρίλιο του 2022, στην οποία ανέφερε παραβιάσεις των κανόνων του οικονομικού fair play, που ερευνούν οι Οικονομικές Αρχές της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, η καταγγελία κατηγορεί τη Γιουβέντους ότι είχε υπολογίσει μεταγραφές πάνω από την εύλογη αξία τους και πως υποτίμησε τα έξοδα των εργαζομένων, παραβιάζοντας το financial fair play της UEFA. Επιπλέον, η καταγγελία κατηγορούσε τη Γιουβέντους ότι απέκρυψε το πραγματικό κόστος των μισθών των παικτών της.

«Την περασμένη Δευτέρα, στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο, οι εκπρόσωποι της Γιουβέντους αναγνώρισαν πολύ σοβαρές λογιστικές παρατυπίες, με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξαπάτηση των αρχών της UEFA για οικονομικό fair play», συνεχίζει η ισπανική ποδοσφαιρική αρχή.

Και καταλήγει: «Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η LaLiga υπέβαλε καταγγελία στην UEFA κατά της Γιουβέντους, αλλά και κατά της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ίδια η ισπανική διοργάνωση εφαρμόζει τους κανόνες του “οικονομικού ελέγχου” για σχεδόν μια δεκαετία, κατόπιν αιτήματος των συλλόγων που απαρτίζουν τη LaLiga. Η οικονομική βιωσιμότητα είναι απαραίτητη για την προστασία της ποδοσφαιρικής επιχείρησης. Προστατεύουμε το ποδόσφαιρό μας».

naftemporiki.gr