Skip to main content

Χωρίς Νεϊμάρ αλλά με πλήθος ταλέντων η Βραζιλία απέναντι στους Ελβετούς

REUTERS/Amanda Perobelli

Η νέα γενιά του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είναι παρούσα κι έτοιμη να αντικαταστήσει επάξια τον ηγέτη της Σελεσάο, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ με τη Σερβία.

Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία τη Δευτέρα (28/11) χωρίς τον Νεϊμάρ, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην εναρκτήρια νίκη της με 2-0 εναντίον της Σερβίας Πέμπτη, αλλά με πλήθος διαθέσιμων νεαρών ταλέντων για να τον αντικαταστήσουν.

Οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές θα αγωνιστούν και χωρίς τον αξιόπιστο μπακ Ντανίλο, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στον αστράγαλο απέναντι στους Σέρβους.

Οι απουσίες τους είναι πλήγμα στις φιλοδοξίες της Βραζιλίας να κερδίσει ένα έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο με ρεκόρ επέκτασης, αλλά οι «Βερντεόρο» θα βασιστούν στην εξαιρετική γενιά νέων ταλέντων τους.

Ο Νεϊμάρ ηγήθηκε της Σελεσάο στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ, αλλά σε ομάδες που δεν είχαν τα αστέρια προηγούμενων γενεών. Ωστόσο, πρόσφατα άλλοι άρχισαν να λάμπουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ο Βινίσους Τζούνιορ και ο Ριτσάρλισον.

Ο προπονητής Τίτε έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές για να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ απέναντι στην Ελβετία αλλά και ύστερα, καθώς ο παίκτης αγωνίζεται να είναι έτοιμος για τα νοκ-άουτ παιχνίδια, αφού υπέστη ζημιά στον σύνδεσμο στον δεξιό αστράγαλο, που τον προβληματίζει χρόνια.

Το «θαύμα» της Ρεάλ Μαδρίτης, Ροντρίγκο, θα ήταν η πρώτη επιλογή εάν ο Τίτε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα με τέσσερις παίκτες μπροστά, μαζί με τους Βινίσιους, Ριτσάρλισον και Ραφίνια. Ο πολυσύνθετος 21χρονος επιθετικός έπαιξε στη θέση του Νεϊμάρ σε τρεις προπονήσεις της Βραζιλίας στο Τορίνο, την εβδομάδα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να συνδυάσει τον Φρεντ με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κασεμίρο, για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή και να προωθήσει τον άσο της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πακετά, ως πλέι μέικερ.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά τον αντικαταστάτη του Ντανίλο, καθώς ο 39χρονος βετεράνος Ντάνι Άλβες είναι ο μόνος διαθέσιμος δεξιός μπακ. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα για τη μεξικανική Πούμας τον Σεπτέμβριο και υπέστη έναν τραυματισμό στο γόνατο, που τον προβληματίζει από τότε.

Ο Τίτε δοκίμασε τον σέντερ μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Έντερ Μιλιτάο ως μπακ στον φιλικό αγώνα με την Γκάνα, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια άλλη επιλογή. Η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή του 7ου ομίλου με τρεις βαθμούς, ισοβαθμώντας με τους Ελβετούς, οι οποίοι νίκησαν στο ντεμπούτο τους εναντίον του Καμερούν με 1-0.