Skip to main content

Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι, χαμόγελα στην Πάτρα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε δύσκολα του Προμηθέα Πάτρας με ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, ενώ ο Απόλλωνας επέτρεψε στις νίκες απέναντι στο Λαύριο.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε επιμέρους σκορ 30-20 στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης κι αυτό τον βοήθησε να νικήσει στην Πυλαία τον Προμηθέα Πάτρας με 97-92.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε τις τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια στη Basket League ενώ διατήρησε το αήττητο της έδρας του.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 30-23, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστές τους Φράνκε, Χαντς και τρίποντο του Τσιακμά προσπέρασαν με 44-41 στο 18’.

Στα 21΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου οι Πελοποννήσιοι προσπέρασαν εκ νέου (70-65), με τον ΠΑΟΚ να εξαπολύει την αντεπίθεση της νίκης μετά το εις βάρος του 67-72.

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα, που επικράτησε στην Πάτρα με 71-54 του Λαυρίου για την 6η αγωνιστική, εξασφαλίζοντας μια διαφορά που θα μπορέσει να δώσει πλεονέκτημα σε πιθανές ισοβαθμίες.

Οι «Μελανόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-4 σε αντίθεση με την αγνώριστη ομάδα της Λαυρεωτικής, που συνεχίζει χωρίς νίκη στη φετινή σεζόν.

Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους και το ξεκίνημα του δευτέρου, σημείο που ο Απόλλωνας με ένα σερί 19-0 ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά, να ανεβάσει το προβάδισμά του σε διψήφια επίπεδα και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.