Skip to main content

Τελευταίος poleman της χρονιάς ο Φερστάπεν

Abu Dhabi, United Arab Emirates – November 19, 2022 Red Bull’s Max Verstappen celebrates after qualifying in pole position

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο έσχατο Grand Prix της σεζόν, έχοντας δίπλα τον συμπαίκτη του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρες.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάκτησε την τελευταία pole position της χρονιάς με έναν εντυπωσιακό γύρο στα προκριματικά για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, μπροστά από τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες, που κλείδωσαν τις θέσεις της πρώτης σειράς για τη Red Bull.

Ο Φερστάπεν έκανε ένα γύρο σε ένα λεπτό και 23.824 δευτερόλεπτα. Ο Πέρες απείχε 0,228 δευτερόλεπτα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά νίκησε τον αντίπαλό του στη Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, με το ζευγάρι να ισοδυναμεί σε βαθμούς και να δεσμεύεται σε μια σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η pole position στο Άμπου Ντάμπι ήταν η 20ή στην καριέρα του Φερστάπεν και έβδομη για φέτος. Ο Κάρλος Σάινθ θα παραταχθεί τέταρτος στη δεύτερη σειρά, μαζί με τον συνάδελφό του στη Ferrari, Λεκλέρ.

Ο Λιούις Χάμιλτον στην πέμπτη θέση, οδήγησε τον «συμπαίκτη» του Τζορτζ Ράσελ επίσης σε «κλείδωμα» της τρίτης σειράς από τη Mercedes.

Ο Χάμιλτον κυνηγά την πρώτη του νίκη στη σεζόν, αλλά θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη αποστολή να διατηρήσει ανέπαφο το ρεκόρ του να κερδίζει έναν αγώνα κάθε χρόνο.

Ο Λάντο Νόρις ήταν έβδομος για τη McLaren, μπροστά από τον Εστέμπαν Όκον (Alpine). Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) ήταν ένατος, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren), που επιστρέφει στη Red Bull ως τρίτος οδηγός την επόμενη σεζόν, ολοκλήρωσε το top 10.