Skip to main content

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Ινφαντίνο

Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν θα έχει αντίπαλο στις αρχαιρεσίες της 23ης Μαρτίου 2023, εξασφαλίζοντας την τρίτη θητεία του ως επικεφαλής του λαοφιλέστερου αθλήματος.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της FIFA. Σήμερα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Παγκόσμιο Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισήμανε ότι μόνο το όνομα του επικεφαλής της βρίσκεται στη λίστα.

Σήμερα το πρωί πάντως μια σημαντική Ομοσπονδία, η γερμανική, είχε υπογραμμίσει ότι δεν στήριξε τον Ινφαντίνο, έστω κι αν όπως είναι προφανές δεν ανέφερε ονόματα για πιθανή υποψηφιότητα.

«Μετά την πρόσκληση για εκλογές που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της FIFA στις 30 Μαρτίου 2022, οι ομοσπονδίες-μέλη της FIFA πρότειναν, εγκαίρως και με τη δέουσα μορφή, τον ακόλουθο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στο 73ο Συνέδριο της FIFA, στο Κιγκάλι της Ρουάντα στις 16 Μαρτίου 2023: Τζιάνι Ινφαντίνο (σημερινός πρόεδρος της FIFA). Δεν έχουν υποβληθεί άλλες αιτήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κατά συνέπεια, ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα επανεκλεγεί πρόεδρος της FIFA στις 16 Μαρτίου, για την τρίτη θητεία του.