Skip to main content

Νεβίλ και Hyundai έκλεισαν με στυλ τη σεζόν στη «γη της Toyota»

Ο Βέλγος πρώτευσε στον αγώνα της Ιαπωνίας, αφήνοντας δεύτερο τον Οτ Τάνακ και τρίτο τον Τακαμότο Κατσούτα.

Ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ (Hyundai) τελείωσε τη σεζόν του 2022 με στυλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) την Κυριακή, κερδίζοντας στην Ιαπωνία μπροστά από τον Εσθονό συμπαίκτη του Οτ Τάνακ και τον Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα (3ος), που έσωσε την τιμή της Toyota.

Ο Νεβίλ ήταν μόλις έξι δέκατα μπροστά από τον Έλφιν Έβανς (Toyota) μετά την SS15, την πρώτη ειδική διαδρομή της τελευταίας ημέρας, στην οποία ο Ουαλός ήταν ο ταχύτερος.

Αλλά στο SS16 ο Έβανς έκανε ένα λάθος, τρύπησε ένα ελαστικό κι έχασε κάθε ελπίδα για μια πρώτη νίκη αυτή τη σεζόν.

Ο Βέλγος πιλότος αρκέστηκε στη συνέχεια να εξασφαλίσει την 17η νίκη του στο WRC, τη 2η αυτή τη σεζόν αφού είχε ήδη κερδίσει στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο.

Ανέβηκε στο βάθρο του τέλους της χρονιάς για 7η φορά στην καριέρα του, αυτή τη φορά όμως πίσω από τον 22χρονο Φινλανδό Κάλε Ροβάνπερα και τον Τάνακ, παγκόσμιο πρωταθλητή το 2019, για τον οποίο ήταν το τελευταίο ράλι με τη Hyundai.

«Δεν ήταν εύκολο ράλι, δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτή η νίκη δείχνει το επίπεδο απόδοσής μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά αυτόν τον χειμώνα για να ξεκινήσουμε το 2023 σε καλές συνθήκες», σχολίασε ο Νεβίλ.

«Είμαι αηδιασμένος», είπε ο Έβανς, που ήταν τελικά 5ος, πίσω από τους άλλους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της Toyota, τον Κατσούτα και τον οκτώ φορές Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Οζιέ.

«Ήταν μια δύσκολη σεζόν και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε εδώ, οπότε προσπαθήσαμε τα πάντα. Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά για τους γηπεδούχους», πρόσθεσε ο Έβανς.