Skip to main content

Η Μπάγερν αρχίζει να ξεμακραίνει

Schalke 04 v Bayern Munich – Veltins-Arena, Gelsenkirchen, Germany – November 12, 2022 Bayern Munich’s Eric Maxim Choupo-Moting scores their second goal

Οι Βαυαροί του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πέρασαν με άνεση από την έδρα της Σάλκε και έχουν διαφορά έξι βαθμών από τη δεύτερη Λειψία, που άρχισε να συνέρχεται μετά το κακό ξεκίνημα.

Η Μπάγερν πέρασε με άνεση από τη «Βέλτινς Αρένα» του Γκελζενκίρχεν επικρατώντας «επαγγελματικά» της γηπεδούχου Σάλκε με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα.

Οι Βαυαροί πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου και διπλασίασαν στο ξεκίνημα του δεύτερου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε την υπέρβαση.

Μετά το 2-0 η Μπάγερν «υποβάθμισε» το παιχνίδι κρατώντας απλώς την κατοχή της μπάλας και τους «βασιλικούς μπλε» μακριά από την περιοχή της.

Η Σάλκε, πάντως, ήταν ικανοποιημένη με την απόδοσή της, καθώς έδειξε στους φιλάθλους της μαχητικό πνεύμα και ηθικό και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού και οι θεατές το ανταπέδωσαν στους ποδοσφαιριστές τους.

Παρόλα αυτά, παραμένει στην τελευταία θέση και βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από την προτελευταία Μπόχουμ, αλλά θα μπορέσει να δουλέψει στη χειμερινή διακοπή.

Από την πλευρά της, η Μπάγερν έχει, τουλάχιστον προς το παρόν, έξι βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λειψία και επτά από Φράιμπουργκ και Ουνιόν Βερολίνου, που παίζουν αύριο (13/11) μεταξύ τους.

Αποτελέσματα και σκόρερ (12/11):

  • Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 4-2 (4΄ Χόφμαν, 26΄ Μπενσεμπαϊνί, 30΄ Τουράμ, 46΄ Κονέ – 19΄ Μπραντ, 40΄ Σλότερμπεκ)
  • Μπάγερ Λεβερκούζεν-Στουτγάρδη 2-0 (30΄ Ντιαμπί, 82΄ Τα)
  • Χοφενχάιμ-Βόλφσμπουργκ 1-2 (42΄ Μπαουμγκάρτνερ – 45΄ αυτ. Καμπάκ, 56΄ Μπακού)
  • Άουγκσμπουργκ-Μπόχουμ 0-1 (58΄ Αντζιέι)
  • Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία 2-0 (9΄ Κανγκά, 54΄ Ρίχτερ)
  • Βέρντερ Βρέμης-Λειψία 1-2 (57΄ Γκρος – 13΄ Σίλβα, 71΄ Σλάγκερ)
  • Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 0-2 (38΄ Γκνάμπρι, 52΄ Τσούπο-Μότινγκ)