Skip to main content

Μαρινάκου και Αναγνώστου πρώτευσαν στα 10 χλμ. ΟΠΑΠ

39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΛΜ

Η «προθέρμανση» για τον 39ο ΑΜΑ ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον αγώνα των 10 χλμ. ΟΠΑΠ, στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς.

Η γιορτή του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου ξεκίνησε από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με τον αγώνα των 10χλμ. ΟΠΑΠ στο κέντρο της Αθήνας, που έδωσαν την ευκαιρία συμμετοχής σε χιλιάδες δρομείς να μετάσχουν και να απολαύσουν την εκδήλωση.

Στους Άνδρες πρώτευσε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Μάριος Αναγνώστου με επίδοση 30.08, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων.

Ο μετέπειτα νικητής ανέβασε ρυθμό από το πρώτο χιλιόμετρο και διατήρησε διαφορά ασφαλείας από τον Παναγιώτη Πετρουλάκη, που ήταν δεύτερος με 31.05, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Πέτσεκ με χρόνο 32.18.

«Έτρεχα πάντα το πεντάρι. Είδα πάρα πολύ κόσμο έξω στο δρόμο αλλά και στο στάδιο φέτος που επιχείρησα το δεκάρι. Συγχαίρω όλους τους συναθλητές μου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους τρέχουν και αύριο και ιδιαίτερα στον Κώστα Σταμούλη που κάνει το ντεμπούτο του στη Μαραθώνια διαδρομή», δήλωσε ο Αναγνώστου.

Στις Γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου πήρε από την αρχή προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος του αγώνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισμήνη Παναγιωτοπούλου με χρόνο 35:00 και τρίτη την Ειρήνη Τσουπάκη (35:16), που έφθασε χθες στην Ελλάδα από τη Γερμανία.

«Το να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο είναι μια μοναδική στιγμή. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να σημειώσω αυτή την επίδοση καθώς τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στη διάρκεια όμως της κούρσας κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενη για το φανταστικό αγώνα μου», υπογράμμισε η νικήτρια.