Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Με Βίντα παρόντα και ηγέτη τον Μόντριτς η αποστολή της Κροατίας

Οι Κροάτες είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση του Κατάρ, πηγαίνουν αισιόδοξοι αλλά χωρίς να πετούν στα σύννεφα και παρότι δεν το λένε δημόσια, ονειρεύονται μια πορεία παραπλήσια με εκείνη στη Ρωσία, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Ντομαγκόι Βίντα, ο Κροάτης διεθνής στόπερ της ΑΕΚ, βρίσκεται στη λίστα των 26 ποδοσφαιριστών που κάλεσε ο Ζλάτκο Ντάλιτς για να εκπροσωπήσουν τα εθνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

Το ίδιο και ο πρώην επιθετικός της Ένωσης και νυν της Χάιντουκ, Μάρκο Λιβάγια, ενώ της αποστολής των Κροατών ηγείται το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης και νικητής της «Χρυσής Μπάλας» το 2018, τη χρονιά που η «Χρβάτσκα» υπήρξε φιναλίστ στο Μουντιάλ της Ρωσίας, χάνοντας στον τελικό από τους Γάλλους με 4-2.

«Είμαστε αισιόδοξοι, όχι χωρίς λόγο, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές», δήλωσε ο Ντάλιτς παρουσιάζοντας τη λίστα. «Θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια ένα-ένα αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά τους αγώνες του Nations League».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει ευφορία. Ο πρώτος αγώνας θα είναι ο πιο σημαντικός. Σκεφτόμαστε πώς θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο».

Η διοργάνωση ξεκινά για την Κροατία στις 23 Νοεμβρίου με αντίπαλο το Μαρόκο, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και το Βέλγιο, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Η λίστα του Ντάλιτς:

Τερματοφύλακες: Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Ίβιτσα Ίβουσιτς (Όσιγιεκ), Ίβο Γκρίμπιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Αμυντικοί: Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ), Ντέγιαν Λόβρεν (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Μπόρνα Μπάρισιτς (Ρέιντζερς), Γιόσιπ Γιουράνοβιτς  (Σέλτικ), Γιόσκο Γκβάρντιολ (Λειψία), Μπόρνα Σόσα (Στουτγάρδη), Γιόσιπ Στάνισιτς (Μπάγερν Μονάχου) Μάρτιν Έρλιτς (Σασουόλο), Γιόσιπ Σούταλο (Ντινάμο Ζάγκρεμπ)

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Κόβατσιτς (Τσέλσι), Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Μάριο Πάσαλιτς (Αταλάντα), Νίκολα Βλάσιτς (Τορίνο), Λόβρο Μάγερ (Ρεν), Κρίστιαν Γιάκιτς (Άιντραχτ), Λούκα Σούτσιτς (Σάλτσμπουργκ)

Επιθετικοί: Ιβάν Πέρισιτς (Τότεναμ), Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Μπρούνο Πέτκοβιτς και Μίσλαβ Όρσιτς (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Άντε Μπούντιμιρ (Οσασούνα), Μάρκο Λιβάγια (Χάιντουκ Σπλιτ)