Skip to main content

Αρκαδικός σκόπελος για την ΑΕΚ

Η Ένωση προηγήθηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αλλά δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση, έμεινε στο 1-1 και δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και με την οποία έκλεισε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής.

Η Ένωση, που προηγήθηκε στο σκορ με τον Άμραμπατ στο 52΄ αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα δεχόμενη την ισοφάριση λίγο αργότερα (58΄) από τον Κρεσπί, έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον (πρωτοπόρο) Παναθηναϊκό στους 4 βαθμούς, μετά την πρώτη απώλεια των «Πράσινων» στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη ισοπαλία στο εφετινό πρωτάθλημα για τον «Δικέφαλο», που ήταν ανώτερος αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν τις επτά ισοπαλίες και με μόλις μία νίκη παραμένουν χαμηλά.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πήρε τον έλεγχο, αλλά ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Ελίασον (διακομίστηκε στο νοσοκομείο) στο 20ό λεπτό λειτούργησαν ανασταλτικά ως προς τη διάρκεια των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.

Στο 38ο λεπτό η Ένωση κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, οι παίκτες της ζήτησαν από τον διαιτητή Φωτιά τη δεύτερη κίτρινη στον Μπαράλες χωρίς να εισακουστούν και ο Λιβάι Γκαρσία αστόχησε στην εκτέλεση.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Τελικά η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με το πέναλτι του Άμραμπατ στο 52ο λεπτό, που καταλογίστηκε σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Σίτο στον Γκατσίνοβιτς, εντός περιοχής. Μάλιστα, στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τα πράγματα: ο Αραούχο έβγαλε μόνο τον Μοχαμαντί, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, την οποία ο «Δικέφαλος» πλήρωσε τρία λεπτά αργότερα. Στο 58΄ και ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Καρμόνα ο Κρεσπί σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και στον Τζαβέλλα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η Ένωση είχε νέα ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 63΄, αλλά ο Παπαδόπουλος εξουδετέρωσε το σουτ του Άμραμπατ στο 63΄ και στο 74΄ ο Ρότα σούταρε άστοχα, στην τελευταία αξιόλογη τελική της αθηναϊκής ομάδας για το «διπλό» και το -4 από τον Παναθηναϊκό.