Skip to main content

«Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε από την Βαλένθια

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Μετά την Μονακό και η Βαλένθια κατάφερε να αποδράσει από το ΣΕΦ, νικώντας τον Ολυμπιακό με 83-82.

Ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του ένα δικό του παιχνίδι και η Βαλένθια άλωσε το ΣΕΦ με 83-82. Μοιραίος ο Κώστας Σλούκας με δύο χαμένες βολές στο φινάλε.

Μετά την Μονακό και η Βαλένθια κατάφερε να αποδράσει από το ΣΕΦ, νικώντας τον Ολυμπιακό με 83-82. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα… αυτοκτόνησε μπασκετικά, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν μπροστά και με διαφορά αλλά πλήρωσε την χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο και τις χαμένες βολές του Σλούκα στο φινάλε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, πιο αποφασιστικός και μπήκε από νωρίς σε ρόλο οδηγού, όντας μπροστά στο σκορ με 28-22 στο 10′. Oι ”ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 13′ πήραν διαφορά δέκα πόντων, με 36-26 ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +13, 47-34, στέλνοντας το μήνυμα στους Ισπανούς πως δεν είχαν καμία τύχη απόψε στο ΣΕΦ. Παρά τα δώδεκα λάθη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν άριστος σε ριμπάουντ, ασίστ και είχε σε καλό βράδυ τους Βεζένκοβ και Σλούκα.

Η έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και η ευστοχία της Βαλένθια από το τρίποντο έφεραν το ματς στο 56-50 αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με εξαιρετική εικόνα στην επίθεση έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +13, 71-58.

Παρά την μεγάλη διαφορά, οι Ισπανοί δεν το έβαλαν κάτω και εκμεταλλευόμενοι ένα κενό διάστημα των γηπεδούχων στην επίθεση, έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και έκαναν το παιχνίδι… ντέρμπι από το πουθενά, με το 80-79 να είναι το σκορ ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Ο Σλούκας έκανε το 81-79 χάνοντας την δεύτερη βολή και ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της Βαλένθια για να έχει εκείνος τον τελευταίο λόγο στο ματς. Ο Τζόουνς έχασε την μία και στα 6” ο Σλούκας πήγε στη γραμμή την βολών. Έκανε 1/2, πήγε το ματς στο 82-80 και στα… καπάκια η Βαλένθια κέρδισε τρεις βολές, με τον Τζόουνς να τις βάζει όλες και να κάνει το 83-82 για τους φιλοξενούμενους.

Στη τελευταία φάση του ματς ο Γουέμπ έκοψε τον Πίτερς και οι Ισπανοί πήραν μια μεγάλη νίκη μέσα στο ΣΕΦ. Στο 4-2 ο Ολυμπιακός, στο 3-3 η Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 47-34, 71-58, 82-83