Skip to main content

Basket League: Ήττα – σοκ για την ΑΕΚ, «διπλό» στην Πάτρα για Περιστέρι

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη και τη δεύτερη συνολικά στη φετινή Basket League σημείωσε ο Άρης, καθώς επικράτησε με 76-63 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με πρώτο σκόρερ τον Τσέβεζ Γκούντγουιν που σημείωσε με 18 πόντους, τον Χόρχλερ με 16 (7 κοψίματα), τον Τζος Χάγκινς να κάνει νταμπλ-νταμπλ (10 πόντους, 11 ασίστ) και με εξαιραιτκή αμυντική λειτουργία ο Άρης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. 

Για την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίτσελ με 13.

Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ, όμως νίκησε στο PAOK Sports Arena τον Ιωνικό με 82-78 και σημείωσε την τέταρτη συνεχή νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από 6 τεχνικές ποινές, οι 4 εκ των οποίων ήταν στους προπονητές των δύο ομάδων, με συνέπεια ο Κώστας Μέξας, από τα μισά της τρίτης περιόδου και ο Άρης Λυκογιάννης, από τα μισά της τέταρτης περιόδου, να βρεθούν στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο» ήταν ο Τζέιλεν Χαντς (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Από τον Ιωνικό πάλεψε περισσότερο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (30 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), με βοήθεια από τον Ντεόντε Χόκινς (18 πόντοι, με 4/4 τρίποντα, 19 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Basket League της φετινής σεζόν πέτυχε το Περιστέρι στην Πάτρα επί του Απόλλωνα (77-71). 

Πρωταγωνιστής της επικράτησης των «κυανοκίτρινων» ήταν ο Μάρκους Ντένμον, που σκόραρε συνολικά 24 πόντους με 5/10 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, εκ των οποίων τους 17 με τα 4 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο.

naftemporiki.gr