Skip to main content

«Έγκλημα» μετά τιμωρίας για Ιωνικό, 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ιωνικός φάνηκε ότι θα φτάσει στην πρώτη εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα όταν προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν τελείωσε το παιχνίδι και το πλήρωσε χάνοντας δύο βαθμούς καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με δύο πέναλτι στα οποία υπέπεσε ο ίδιος παίκτης (Βαλεριάνος) κι εκτέλεσε ο ίδιος ποδοσφαιριστής (Εραμούσπε).

Με έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες στο ξεκίνημα της περιόδου, η ομάδα της Νίκαιας απέτυχε να φτάσει στο πρώτο της τρίποντο την 9η αγωνιστική και κατάσταση γι΄ αυτήν δυσκολεύει περισσότερο.

Το σκορ άνοιξε στο 26΄ με εκπληκτικό απευθείας βολέ του Άοσμαν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν ο Σύρος μέσος που εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ που κέρδισε ο Μάντζης και διπλασίασε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε απίθανη ευκαιρία για να μειώσει στο 36΄ με την κεφαλιά του Εραμούσπε σε άδεια εστία, από μεγάλο λάθος του Χουτεσιώτη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ιωνικός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη στο 53΄, όταν ο Άοσμαν από ασίστ του Φατιγκά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού το «πλήρωσε» για πρώτη φορά δύο λεπτά αργότερα, όταν σε γύρισμα του Ροσέρο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαλεριάνου, ο Τζήλος υπέδειξε πέναλτι και ο Εραμούσπε μείωσε σε 2-1.

Με το παιχνίδι να γίνεται πολύ ανοιχτό πια, στο 64΄ ο Μάντζης αστόχησε από το σημείο του πέναλτι κι ένα λεπτό μετά ο Παμλίδης σούταρε ψηλά άουτ από εξαιρετική θέση στην απέναντι περιοχή.

Στο 83΄ ο ΠΑΣ κέρδισε κι άλλο πέναλτι, σε ανατροπή του Τζίμα από τον Βαλεριάνο και αφού καταλογίστηκε η «εσχάτη των ποινών» με τη συνδρομή του VAR, ο Εραμούσπε διαμόρφωσε το τελικό 2-2.