Skip to main content

«Στοπ» της Οσασούνα στη Ρεάλ

Η Οσασούνα ήταν η ομάδα που έβαλε τέλος στην «απόλυτη» έως τη νύχτα της Κυριακής (02/10) πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα κι επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να πιάσει στην κορυφή τη «Βασίλισσα», της οποίας μάλιστα υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων.

Η ομάδα του Γιακόμπα Αρασάτε απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και διέκοψε το σερί των εννέα νικών που μετρούσε το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι, σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Βινίσιους στο 42΄, σε μια φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Βάσκων. Ο Βραζιλιάνος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν πως παίκτες της «βασίλισσας» που βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ επηρρέαζαν το οπτικό πεδίο του Σέρχιο Ερέρα.

Το γκολ μέτρησε εν τέλει μετλα τη χρήση VAR, αλλά στο 51΄ ο Κίκε Γκαρθία έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα κατέληξε ψηλά στη γωνία του Αντρέι Λούνιν, για το τελικό 1-1.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Εσπανιόλ-Βαλένθια 2-2 (56΄ Χοσέλου, 83΄ Νταρντέρ – 54΄ Γκαμπριέλ Παουλίστα, 90+6΄ Κομέρτ)
  • Θέλτα-Μπέτις 1-0 (9΄ Βέιγκα)
  • Τζιρόνα-Σοσιεδάδ 3-5 (23΄ Ρικέλμε, 27΄ Μαρτίνεθ, 48΄ Καστεγιάνος – 8΄, 42΄ Σόρλοθ, 66΄ Μέντεζ, 72΄ Θουμπιμέντι, 85΄ Κουμπο)
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 1-1 (42΄ Βινίσιους – 50΄ Κίκε Γκαρθία)
  • Ράγιο Βαγεκάνο-Έλτσε 03/10