Skip to main content

«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη εμφάνιση η ΑΕΚ

Μια εντυπωσιακή ΑΕΚ πέρασε πιο εύκολα από το αναμενόμενο από το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας του Άρη με 2-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και συντηρώντας τη διαφορά των έξι βαθμών από τον «απόλυτο» Παναθηναϊκό, ούσα μόνη δεύτερη.

Η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα, που ξεχείλιζε από ποιότητα και ταχύτητα, έπιασε εξαιρετική απόδοση, απενεργοποίησε το παιχνίδι των «κίτρινων» και το τελικό σκορ την αδικεί, αφού εκτός από τα γκολ των Σιμάνσκι (28΄) και Λιβάι Γκαρσία (50΄) δημιούργησε κι έχασε κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά ενός σούπερ ανοιχτού παιχνιδιού ήταν ο Μουκουντί.: αρχικά πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει την κόντρα στον Ιτούρμπε στο 11΄, ενώ στο 14΄ πήρε την κεφαλιά, για να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή ο Μαζικού.

Στο 19΄ ο Νταμπό σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη και από το σημείο εκείνο και ύστερα στο χορτάρι του «Βικελίδης» υπήρχε μόνο η ΑΕΚ.

Ο Κουέστα μπλόκαρε φαλτσαριστό σουτ του Γκατσίνοβιτς (25΄), ο Ρότα (26΄) σούταρε πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση αλλά δύο λεπτά μετά ήρθε το 0-1, όταν από φάουλ του Γκατσίνοβιτς ο Σιμάνσκι με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Η Ένωση έκανε πια ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ο Αραούχο στο 31΄ αστόχησε πιεζόμενος από τον Φαμπιάνο, ενώ στο 37΄ ο Μαζικού έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Λιβάι σε άδεια εστία.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου όμως ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του Μαντσίνι και βρήκε τον Λιβάι, που «τσίμπησε» την μπάλα προ του εξερχόμενου Κουέστα για το 0-2.

Με αφόρητη πίεση οι παίκτες του Αλμέιδα ανάγκαζαν τους αντιπάλους σε συνεχή λάθη και κάθε επίθεση ήταν επικίνδυνη και κατέληγε σε χαμένες ευκαιρίες, του Πινέδα (59΄, 71΄), του Γκατσίνοβιτς (65΄) και του Λιβάι (67΄), που σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ, ενώ στο 75΄ ο Κουέστα έσωσε την εστία του σε εξ επαφής κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς.

Η ΑΕΚ κατέγραψε την τρίτη συνεχή νίκη της και βρέθηκε ξανά μόνη στη δεύτερη θέση, στο -6 από τον «απόλυτο» Παναθηναϊκό.