Skip to main content

Τρίτη η Τότεναμ του Κόντε, 1-0 στο Μπράιτον

Ο Χάρι Κέιν σημείωσε το όγδοο γκολ του στην εφετινή περίοδο και η Τότεναμ πέρασε με νίκη (1-0) από το «Αμέρικαν Εξπρές Κομιούνιτι» απέναντι στην Μπράιτον, ενισχύοντας τη θέση της στην πρώτη τριάδα της Premier League.

Η κεφαλιά του σέντερ φορ της Εθνικής Αγγλίας στο 22ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει την επιτυχία στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε και να κρατήσει τους Σπερς τρίτους και τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, αμφότερες όμως με παιχνίδι περισσότερο από την Άρσεναλ (21β.), που υποδέχεται αύριο (9/10) τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο.

Η Μπράιτον θα μπορούσε να έχει καταφέρει κάτι καλύτερο αλλά μπήκε αργά στο παιχνίδι, αν και είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, με μια κεφαλιά του Λιούις Ντανκ πάνω από το δοκάρι κι ένα σουτ του Σόλι Μαρτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν η μία την άλλη, αν και ο Κέιν αστόχησε σε σουτ που επιχείρησε, ενώ ο Ντάνι Γουέλμπεκ έχασε μια καλή ευκαιρία για τους «Γλάρους».

Ο σκόρερ του αγώνα βγήκε με τραυματισμό στο 90΄ κι αυτό αφαίρεσε λίγη από τη λάμψη της νίκης της Τότεναμ. Ο Κέιν βγήκε πιάνοντας το πίσω μέρος του ποδιού του, αλλά επιβεβαίωσε μετά το παιχνίδι ότι ήταν «απλώς ένα χτύπημα».

Η Μπράιτον είναι έκτη, με 14 βαθμούς.