Skip to main content

Ισόπαλο σε όλα το χορταστικό Klassiker

Το Klassiker του γερμανικού πρωταθλήματος δικαιολόγησε απόλυτα τη φήμη του, καθώς υπήρξε συναρπαστικό σε εξέλιξη, δυνατό σε μονομαχίες και με φινάλε ακατάλληλο για φιλάθλους με αδύναμη καρδιά.

Η γηπεδούχος Μπορούσια Ντόρτμουντ ισοφάρισε την Μπάγερν Μονάχου, που είχε προηγηθεί 2-0, στο τελικό 2-2 με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και υποχρέωσε σε νέα βαθμολογική απώλεια την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο πρωτάθλημα.

Η 107η «μάχη» των δύο γιγάντων του γερμανικού ποδοσφαίρου είχε την Ντόρτμουντ ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με την προσπάθεια του Μάλεν να αποκρούεται από τον Ντε Λιχτ στο 21΄, τον Ουπεμεκανό να σώζει γκολ στο 25΄ και τον ο Γκερέιρο να δοκιμάζει τον Νόιερ με «πύραυλο» στο 30΄. 

Οι Βαυαροί εμφανίστηκαν στο παιχνίδι για πρώτη φορά τρία λεπτά αργότερα, και σκόραραν! Μετά από υπέροχη ντρίμπλα του Μουσιάλα και πάσα στον Γκορέτσκα, εκείνος σούταρε στην αριστερή γωνία και ο Μάγιερ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 33΄.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Νάγκελσμαν έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας -μεταξύ άλλων- τον Κίμιχ, ενώ ο Ντέιβις είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και αποχώρησε. Η ομάδα του Μονάχου πήρε εντελώς τον έλεγχο, αν και βοήθησε βέβαια το γρήγορο 2-0, όταν ο Μουσιάλα σέρβιρε αυτή τη φορά στον Σανέ, που νίκησε για δεύτερη φορά τον Μάγιερ (53΄).

Οι ίδιοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 λίγο αργότερα (64΄) και η ομάδα τους το πλήρωσε, με τον Μουκόκο να μειώνει στο 75΄ και να ξαναβάζει τους «κιτρινόμαυρους» στο παιχνίδι. Στο 90΄ ο Κομάν αποβλήθηκε, η Μπάγερν έμεινε με 10 και η Ντόρτμουντ πέρασε όλη στην επίθεση, με τον Μοντέστ να ισοφαρίζει στο 90΄+4 από γύρισμα του Σλότερμπεκ.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Χοφενχάιμ-Βέρντερ Βρέμης 1-2 (32΄ Νταμπούρ – 18΄ Ντακς, 86΄ πεν. Φούλκρουγκ)
  • Λεβερκούζεν-Σάλκε 4-0 (38΄ Ντιαμπί, 41΄, 53΄ Φρίμπονγκ, 90΄ Παουλίνιο)
  • Μάιντς-Λειψία 1-1 (45΄ Ινγκβάρτσεν – 80΄ Ενκουνκού)
  • Μπόχουμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0 (71΄ Χόφμαν, 87΄ αυτ. Εντικά, 90΄+1 Φέρστερ)
  • Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 1-1 (55΄ Γκούμι – 28΄ Γκέρχαρτ)
  • Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (74΄ Μουκοκό, 90΄+5 Μοντέστ – 33΄ Γκορέτσκα, 53΄ Σανέ)