Skip to main content

Η Ιταλία ζήτησε από τη Βραζιλία έκδοση του Ρομπίνιο, που έχει καταδικαστεί για βιασμό

Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βραζιλία το αίτημα έκδοσης του πρώην επιθετικού της Μίλαν Ρομπίνιο, ο οποίος καταδικάστηκε οριστικά, μαζί με έναν φίλο του στις 19 Ιανουαρίου, σε 9 χρόνια φυλάκιση για ομαδική σεξουαλική βία σε βάρος 23χρονης Αλβανίδας, η οποία κακοποιήθηκε σε κλαμπ στο Μιλάνο το βράδυ της 22ης Ιανουαρίου 2013.

Το αίτημα για έκδοση του πρώην πλέι μέικερ των «Ροσονέρι» απεστάλη από το εκτελεστικό γραφείο της Εισαγγελίας του Μιλάνου, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης με αίτημα έκδοσης για τον πρώην ποδοσφαιριστή, με πράξεις υπογεγραμμένες από την εισαγγελέα Αντριάνα Μπλάσκο.

Τον Φεβρουάριο, ο εισαγγελέας είχε διαβιβάσει στο υπουργείο το αίτημα έκδοσης και το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Ρομπίνιο και του φίλου του, Ρικάρντο Φάλκο, αμφότεροι στη Βραζιλία αυτή τη στιγμή.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν επαφές μεταξύ των αρχών της Ιταλίας και της Βραζιλίας και είναι πιθανό ότι στη συνέχεια υποδείχθηκε επίσημα από τη Βραζιλία πού βρίσκεται ο πρώην παίκτης της Μίλαν και, κατά συνέπεια, η Ιταλία έστειλε τα έγγραφα εντάλματος σύλληψης για τον πρώην ποδοσφαιριστή και τον φίλο του.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μην παραδοθούν γιατί το σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των πολιτών της.

Τώρα, ωστόσο, εναπόκειται στις αρχές της χώρας να απαντήσουν στο ιταλικό αίτημα. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ορίσει την ποινή των 9 ετών που αποφάσισε το δικαστήριο του Μιλάνου, μετά από έρευνα του εισαγγελέα Στέφανο Αμέντολα.

Για τον πρώην δράστη και για τον φίλο του δεν ελήφθησαν ασφαλιστικά μέτρα κατά την έρευνα, ενώ δεν βρέθηκαν άλλοι άνδρες, που να φέρεται ότι συμμετείχαν.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο 38χρονος Ρομπίνιο είχε ωθήσει την κοπέλα να πιει τόσο πολύ ώστε να χάσει τις αισθήσεις της. Ακολούθως, το γκρουπ τη βίασε με τη σειρά χωρίς εκείνη να μπορεί να αντισταθεί, σε μια ντουλάπα νυχτερινού κέντρου του Μιλάνου, όπου η νεαρή είχε πάει για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Στο σκεπτικό της ποινής, το δικαστήριο ανέφερε ότι ο πρώην επιθετικός και οι «συνεργοί» του (τέσσερα άτομα που δεν ταυτοποιήθηκαν) έδειξαν «ιδιαίτερη περιφρόνηση» για «το θύμα που ταπεινώθηκε βάναυσα».

Για την υπόθεση αυτή, η Σάντος, στην οποία ο παίκτης είχε επιστρέψει για να παίξει, είχε αποφασίσει να αναστείλει το συμβόλαιο του Ρομπίνιο, αφότου είχε δημοσιευτεί στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ υποκλοπή της δίκης.

naftemporiki.gr