Skip to main content

Ώριμη και σοβαρή η ΑΕΚ, 2-0 στο Αγρίνιο

Η ΑΕΚ άφησε γρήγορα πίσω την ήττα (1-2) από τον Παναθηναϊκό κι επέστρεψε στις νίκες, νικώντας με καλή εμφάνιση 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Να σημειωθεί πως με τη φανέλα της Ένωσης έκανε ντεμπούτο ο Μουκουντί, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξε χρόνο πήρε ο Γαλανόπουλος, που επανήλθε στα γήπεδα ένα χρόνο μετά τον τραυματισμού του.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν θέλησε να δώσει δικαιώματα στους γηπεδούχους και πίεσε από την αρχή για το γκολ, χάνοντας ευκαιρίες στο 4΄ (άστοχη κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία), στο 10΄ (σουτ του Γκατσίνοβιτς μπλόκαρε ο Ανέστης) και  στο 18΄, όταν το σουτ του Αραούχο απέκρουσε σε κόρνερ ο Έλληνας πορτιέρε.

Ο Παναιτωλικός είχε να επιδείξει ένα άστοχο σουτ του Σενγκέλια στο 16΄, αλλά μετά τη φάση του Αραούχο έκλεισε τους διαδρόμους και απειλήθηκε μόνο στο 36΄, όταν κεφαλιά του Τζαβέλλα έφυγε εκτός εστίας.

Οι τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Διαμαντόπουλος να δείξει αρκετές κάρτες στους πάγκους των δύο ομάδων.

Μάλιστα, στα αποδυτήρια ο πολύ εκνευρισμένος Τζαβέλλας χτύπησε το χέρι του σε τζάμι, τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα, δίνοντας τη θέση του στον Μουκουντί, που πήρε το… βάπισμα του πυρός στα κιτρινόμαυρα.

Τελικά στο 48΄ το σκορ άνοιξε στο Αγρίνιο με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το 0-1 με συρτό σουτ εκτός περιοχής κι αφού η μπάλα βρήκε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Η ΑΕΚ «σφράγισε» τη νίκη στο 75΄, όταν σε κίρνερ του Άμραμπατ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μλάντεν και ξεγέλασε τον Ανέστη για το 0-2 της Ένωσης, που είχε ύστερα κι άλλες ευκαιρίες, με Μάνταλο και Άμραμπατ, ενώ σε κάθε περίπτωση πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της.