Skip to main content

Εποχή Μποντιρόγκα στην Ευρωλίγκα

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι από σήμερα (14/9) και τυπικά ο νέος πρόεδρος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο, της Ευρωλίγκας.

Ο Ισπανός Ζόρντι Μπερτομέου αποχωρεί ύστερα από 22 χρόνια ως CEO κι εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, παραδίδοντας στον παλαίμαχο Σέρβο άσο του Παναθηναϊκού, νικητής τριών συνεχών τίτλων στην Ευρωλίγκα (2000 και 2002 με Παναθηναϊκό,  2003 με Μπαρτσελόνα), ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανατέθηκαν στον Μάρσαλ Γκλίκμαν, ιδιοκτήτη της Glickman Global Sports Business Solutions.

«Ο Μποντιρόγκα φέρνει τη βαθιά γνώση και εμπειρία του στον νέο ρόλο του και θα εστιάσει στη βελτίωση της ποιότητας της διοργάνωσης για τους συλλόγους, τους παίκτες, τους φιλάθλους, τους χορηγούς και τους μετόχους.

Οι διεθνείς σχέσεις του προσδίδουν στον θεσμό τη δυνατότητα για μία νέα στρατηγική που θα επικεντρώνεται στη βελτίωση των θεσμικών σχέσεων της Euroleague με την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Παικτών της Euroleague, της Ένωσης Προπονητών της Euroleague, της Ένωσης Διαιτητών, της FIBA, των εθνικών Λιγκών και άλλων οργανισμών που σχετίζονται με το μπάσκετ.

Ο Μποντιρόγκα διετέλεσε αντιπρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας μπάσκετ από το 2011 έως το 2015 και εν συνεχεία ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της FIBA Europe», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος έκανε λόγο γι΄ αλλαγή σελίδας.

«Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στην Ευρωλίγκα. Τα τελευταία 20 χρόνια η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης καθιερώθηκε ως μια δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό», υπογράμμισε στη δήλωσή του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ζόρντι Μπερτομέου και την ομάδα του για το όραμα και τη σκληρή δουλειά τους και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να “χτίζουμε” και να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της Ευρωλίγκας και του Γιούροκαπ».