Skip to main content

Αλμέιδα: Γιατί υπάρχει το VAR; Με εκνευρίζει η αδικία

Η ΑΕΚ είχε έντονα παράπονα από τις αποφάσεις του Βούλγαρου Γκιόργκι Καμπάκοφ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα εξέφρασε ο τεχνικός της, Ματίας Αλμέιδα, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα.

«Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισοδύναμο. Είχαμε σχεδιάσει να πιέσουμε σε έναν συγκεκριμένο τομέα στο γήπεδο και λειτουργούσε. Ο αντίπαλος είχε περισσότερη κατοχή και το ξέραμε και εμείς θα έπρεπε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Έτσι αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα», δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής.

Και συνέχισε: «Μετά έχουμε να κάνουμε με δυο βαθμούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τα δυο πέναλτι που είδα. Έδωσα συγχαρητήρια στον αντίπαλο γιατί προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, όπως κι εμείς. Όμως πολλές φορές όταν υπάρχουν διαιτητικά λάθη σου βγάζει μία αδυναμία. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω βελτιωθήκαμε. Έπρεπε να κυνηγήσουμε ένα γκολ για να ισοφαρίσουμε. Ξέραμε πως όταν κυνηγάς ένα γκολ δεν είσαι προστατευμένος πίσω. Δεν τα καταφέραμε».

Όσο για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του η δεύτερη ήττα σε τέσσερις αγώνες; «Εμείς ξεκινάμε από αύριο τη δουλειά. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθείς στο ποδόσφαιρο είναι να δουλεύεις. Είναι αλήθεια πως όταν δουλεύεις πολύ και υπάρχουν αδικίες μπορεί να με εκνευρίσει. Πιστεύω στη θεία δίκη. Η αδικία είναι σύντομη. Δίνει τροφή σκέψης στον έξυπνο».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς δεχόμαστε την ήττα. Είμαστε κύριοι. Αλλά δεν συμφωνώ κυρίως στο δεύτερο πέναλτι που ήταν ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Οπότε γιατί να υπάρχει το VAR; Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Όταν οι διαιτητές κάνουν αυτές τις ανοησίες με εκνευρίζει. Όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος το αναγνωρίζω. Αλλά αυτή η βλακεία η μεγάλη που έγινε σήμερα, όχι!».