Skip to main content

Παγκόσμιου στίβου: Απομακρύνθηκε προπονητής που ερευνάται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Αμερικανός προπονητής των σπριντ Ράνα Ράιντερ, ο οποίος ερευνάται για σεξουαλική παρενόχληση, προειδοποιήθηκε και απομακρύνθηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον, όπου εντοπίστηκε με μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ανέφεραν την Κυριακή (17/7) βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ράιντερ, ο οποίος ερευνάται μετά από πολλαπλές καταγγελίες, δεν ήταν διαπιστευμένος λόγω των κατηγοριών, αλλά προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο προθέρμανσης των αθλητών, πριν από τα 100μ. ανδρών.

Είναι προπονητής των Αμερικανών Μάρβιν Μπρέισι και Τρέιβον Μπρόμελ, οι οποίοι κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα, στον τελικό των 100μ., ενώ έχει επίσης συνεργαστεί με τον Καναδό «χρυσό» Ολυμπιονίκη στα 200. Αντρέ ντε Γκράσε.

«Η ασφάλεια της διοργάνωσης ανακάλυψε ένα μη διαπιστευμένο άτομο στον χώρο προθέρμανσης των αθλητών», ανέφερε η World Athletics σε ανακοίνωση της στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Του ζητήθηκε να φύγει και εκείνος αρνήθηκε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πήγε να τον απομακρύνει από το χώρο. Όταν παρατήρησε αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, έφυγε από τον χώρο. Έξω από το χώρο, τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και τον συμβούλεψαν ότι εάν επέστρεφε στο χώρο θα προχωρούσαν σε σύλληψη για παράβαση».