Skip to main content

Στη Μάντσεστερ Σίτι ως το 2027 ο Ρόδρι

Ο Ρόδρι επισφράγισε τη συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Σίτι, υπογράφοντας σήμερα το νέο του συμβόλαιο, που τον δεσμεύει με τους πρωταθλητές Αγγλίας ως το 2027.

Τρία χρόνια μετά την άφιξή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αντί 60 εκατ. ευρώ, ο Ισπανός μέσος έχει εξελιχθεί σε βασικό «γρανάζι» στη «μηχανή» του Πεπ Γκουαρντιόλα και ανταμείφθηκε με νέο συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, αυξημένες αποδοχές κατά περίπου 50%.

«Είχαμε πολλές επιτυχίες από τότε που ήρθα εγώ και αυτό με κάνει πολύ υπερήφανο. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, οι επιτυχίες αυτές με κάνουν ακόμη πιο “πεινασμένο”. Οταν ξεκινάς να κερδίζεις μεγάλους τίτλους, δεν θες να σταματήσεις», δήλωσε ο Ρόδρι και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι η Σίτι μού δίνει την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσω τρόπαια και γι΄αυτό είμαι τόσο χαρούμενος που θα μείνω ακόμη περισσότερο εδώ».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, χαρακτήρισε τον 26χρονο μέσο ως «το τέλειο παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι ένας τοπ επιπέδου επαγγελματίας: έχει φανταστική νοοτροπία, ζει τη ζωή του με τον σωστό τρόπο, προσέχει το σώμα του και προπονείται σκληρά κάθε μέρα. Είναι το όνειρο κάθε προπονητή και ξέρω ότι ο Πεπ λατρεύει να δουλεύει μαζί του. Εχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ήρθε και, για μένα, είναι πλέον ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του».