Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Έως 11 χρόνια φυλάκιση για όσους εμφανίσουν σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στο Κατάρ 

Ο κυματισμός μιας σημαίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης από επτά έως 11 χρόνια, όπως εγκρίθηκε από την Ανώτατη Επιτροπή του αραβικού κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Χατέρ, δήλωσε: «Όποιος φορέσει τη σημαία του ουράνιου τόξου στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο θα συλλαμβάνεται για 7 ή 11 χρόνια». Επιπλέον, υπενθύμισε ότι το Κατάρ είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, «η θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός του» πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μανσούρ Αλ Ανσάρι, γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κατάρ, είπε: «Αν θέλετε να δείξετε την άποψή σας για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, κάντε το σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτό».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε ότι το σεξ εκτός γάμου απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. 

Σε δήλωση της Ανώτατης Επιτροπής του Κατάρ, που ανέφερε η Daily Star, αναφέρεται ότι «το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό». 

Κατ΄ αυτό τον τρόπο, η ποινή για την περιπέτεια μιας νύχτας μπορεί να κοστίσει έως και επτά χρόνια φυλάκιση!

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται αστυνομική πηγή, που εξέφρασε την ανησυχία της: «Η κουλτούρα του ποτού και της γιορτής μετά το παιχνίδι, που είναι φυσιολογική στα περισσότερα μέρη, απαγορεύεται αυστηρά, με πολύ σοβαρές και τρομακτικές συνέπειες. Υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κακό τουρνουά για τους φιλάθλους».

Ο Αλ Χατέρ συμπλήρωσε ότι, «η ασφάλεια κάθε οπαδού είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας κι αυτό ισχύει για όλους».