Skip to main content

Από τη Ντόχα ξεκινά ο Καραλής

Με τη συμμετοχή του Εμαννουήλ Καραλή στο επί κοντώ, ανοίγει αύριο (13/3) στη Ντόχα η αυλαία της σειράς αγώνων Diamond League για το 2022.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει συνολικά 13 μίτινγκ (ακυρώθηκαν οι αγώνες της Κίνας και στη θέση τους μπήκε ο αγώνας “Καμίλα Σκολιμόφσκα” στο Χόρζοφ), συμπεριλαμβανομένου του τελικού, που θα γίνει στη Ζυρίχη το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Για τον Καραλή, ο αγώνας στη Ντόχα σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή του μετά το πρόβλημα τραυματισμού, που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού του Βελιγραδίου.

Αφότου έκανε ένα προπονητικού χαρακτήρα πέρασμα από τους διασυλλογικούς αγώνες, ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεκινά την απαιτητική σεζόν του ανοιχτού στίβου, που περιλαμβάνει δύο μεγάλα ραντεβού (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και Ευρωπαϊκό στο Μόναχο) και στην οποία ο ίδιος έχει υψηλές βλέψεις.

Προέρχεται, άλλωστε, από την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και από το 5,81μ. που έκανε το χειμώνα στον κλειστό και αποτελεί το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ.

Ο αγώνας του επί κοντώ στη Ντόχα αναμένεται πολύ δυνατός, καθώς συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Μόντο Ντουπλάντις, ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ρενό Λαβιλενί, ο Πιοτρ Λίσεκ και ο Κρις Νίλσεν, άπαντες με ρεκόρ πάνω από 6μ.