Skip to main content

Ζοσέ Μουρίνιο: Τα δάκρυα χαράς και το άπιαστο ρεκόρ

Μετά από 31 ολόκληρα χρόνια η Ρόμα θα δώσει και πάλι το παρών σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον ιταλικό Τύπο, ωστόσο, οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του UEFA Conference League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φέγενορντ. 

Με το 1-0 επί της Λέστερ στο Ολίμπικο το σύνολο του Πορτογάλου προπονητή ”σφράγισε” το εισιτήριο της πρόκρισης, με τον Μουρίνιο να ξεσπά σε κλάματα λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο special one ήταν εμφανώς πιεσμένος, όχι μόνο από την κακή πορεία της Ρόμα στο πρωτάθλημα αλλά και από την ανάγκη να κάνει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του.

Από εκει και πέρα, το νέο αυτό επίτευγμα προσφέρει στον Μουρίνιο ένα μοναδικό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Με την Πόρτο, την Ίντερ, την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και την Ρόμα. 

Παράλληλα είναι ο μόνος που έχει φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου σε Champions, Europa και Conference League! Μάλιστα, ως βοηθός του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997. 

naftemporiki.gr