Skip to main content

Τα ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να μείνει όρθια στο Etihad, η ήττα με 4-3 από την Μάντσεστερ Σίτι αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στον επαναληπτικό του Santiago Bernabeu και για ακόμη μία φορά φέτος, μεγάλος πρωταγωνιστής των ”μερένχες” δεν ήταν άλλος από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος επιθετικός που πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σκόραρε δύο φορές. Μείωσε σε 2-1 με υπέροχο σουτ στην κίνηση και διαμόρφωσε το τελικό 4-3 με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα. Ο 35χρονος στράικερ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και με την ”ντομπλέτα” στο Μάντσεστερ κατάφερε τα εξής:

  • Έγινε ο πρώτος σκόρερ του φετινού Champions League, καθώς ξεπέρασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι που είχε 13. Τα 14 γκολ του Μπενζεμά θα του δώσουν τον τίτλο του κορυφαίου ”κανονιού” της διοργάνωσης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και μία ισχυρή υποψηφιότητα για όλα τα ατομικά βραβεία που αφορούν την θέση του σέντερ φορ.
  • Έγινε μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ που φτάνει τα 41 γκολ σε μία αγωνιστική χρονιά μετά τους Ρονάλντο, Πούσκας, Ντι Στέφανο και Ούγκο Σάντσες. Η κορυφή, βέβαια, μοιάζει απλησίαστη και ανήκει στον CR7 με τα 61 την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.
  • Ο διεθνής φορ έφτασε τα 320 τέρματα με την φανέλα της Ρεάλ και όπως όλα δείχνουν το φινάλε της σεζόν θα τον βρει στην δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας του συλλόγου. Αυτό που πρέπει να κάνει για να ξεπεράσει τον Ραούλ που έχει 323, είναι να συνδεθεί ακόμη τέσσερις φορές με τα αντίπαλα δίχτυα. Κι αυτή η κορυφή, πάντως, ανήκει στον Ρονάλντο με 450. 

naftemporiki.gr