Skip to main content

Στα ημιτελικά του Champions League η Ρεάλ και η εκπληκτική Βιγιαρεάλ

Το Champions League συνεχίζει να χαρίζει πολύ μεγάλες συγκινήσεις και σίγουρα δεν αποτέλεσαν εξαίρεση τα δύο πρώτα παιχνίδια-ρεβάνς των προημιτελικών.

Ειδικά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το ματς της Ρεάλ με την απελθούσα πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, που βρήκε νικητές στην παράταση τους «Μπλε» αλλά την πρόκριση πήρε η «βασίλισσα», ήταν μια αυθεντική διαφήμιση για το άθλημα.

Μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στο Λονδίνο, στον πρώτο αγώνα, η Τσέλσι φαινόταν ουσιαστικά καταδικασμένη, αλλά η ομάδα του Τόμας Τούχελ έπιασε στην ισπανική πρωτεύουσα μεγαλειώδη απόδοση φτάνοντας στο 3-0 επί των αντιπάλων της (συν ένα γκολ που ακυρώθηκε στον Μάρκος Αλόνσο με πολλή συζήτηση) με τέρματα από τους Μάουντ (15΄), Ρούντιγκερ (51΄) και Βέρνερ (75΄).

Όμως στα 10΄ από το τέλος ο Μόντριτς έβγαλε από το ρεπερτόριό του για τη Χρυσή Μπάλα μια υπέροχη ασίστ για τον Ροντρίγκο που με βολέ σημείωσε το 1-3.

Ένα γκολ που σήμαινε παράταση και εδώ πήρε την ομάδα του από το χέρι του ο συνήθης Καρίμ «Δε Ντριμ» Μπενζεμά, ο οποίος στο έκτο λεπτό της παράτασης πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ με κεφαλιά, από σέντρα του Βινίσιους κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Την ίδια τύχη με την Τσέλσι είχε και η Μπάγερν Μονάχου, που δόθηκε ως σούπερ φαβορί απέναντι στη Βιγιαρεάλ παρά την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα.

Θεωρήθηκε ότι στην Allianz Arena ο Λεβαντόφσκι και οι συμπαίκτες του θα ανέτρεπαν το αποτέλεσμα, αλλά η ισπανική ομάδα, που απέκλεισε τη Γιουβέντους στην προηγούμενη φάση (3-0 στο Τορίνο), αποδείχθηκε ότι είναι σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ισοφάρισε με τον Τσουκουέζε στο 88΄ στο τελικό 1-1 (για την Μπάγερν είχε σκοράρει στο 52΄ ο Λεβαντόφσκι), αφήνοντας άφωνο το κοινό της Βαυαρίας και την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.