Skip to main content

Η FINA άφησε εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρωσία και Λευκορωσία

Η FINA απέκλεισε τους αθλητές και τους αξιωματούχους Ρωσίας και Λευκορωσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη. 

Παράλληλα, αποφάσισε να αφαιρέσει από το Καζάν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη ρωσική πόλη από τις 17 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σε αντίθεση με το Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων, που επίσης είχε ανατεθεί στο Καζάν και ματαιώθηκε, η FINA αναζητά εναλλακτική τοποθεσία για τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης της μικρής πισίνας.

Ακόμη, το εκτελεστικό συμβούλιο της FINA επιβεβαίωσε την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Ρώσου Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της συμμετοχής του σε εκδήλωση υπέρ της ρωσικής εισβολής, στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Ο Ρίλοφ, τον οποίο οι φωτογραφίες δείχνουν να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα “Ζ” (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.