Skip to main content

Στα ημιτελικά του Indian Wells η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη «πέταξε» για τα ημιτελικά του Indian Wells. Με άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε την τρίτη φετινή πρόκριση σε ημιτελικό WTA, νικώντας με 2-0 την Έλενα Ριμπάκινα.

Για να συμβεί αυτό, η Σάκκαρη χρειάστηκε να επιστρέψει εντυπωσιακά από το 1-4 εις βάρος της στο πρώτο σετ, το οποίο κατάκτησε με 7-5 τρέχοντας επιμέρους σκορ 6-1.

Η Ριμπάκινα έμεινε στα… κρύα του λουτρού από την εξέλιξη της συνάντησης και η αντίπαλός της επέβαλε ρυθμό και παιχνίδι, κατάκτησε και το επόμενο σετ (6-4) και βρέθηκε στις τέσσερις καλύτερες τενίστριες του μεγάλου καλιφορνέζικου τουρνουά.

Στα ημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ισπανίδα υπερασπίστρια του τίτλου (Νο 7) στον κόσμο, Πάουλα Μπαντόσα και την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο 24).

Η Σπαρτιάτισσα αθλήτρθα δεν έχει χάσει ούτε σετ έως τώρα, ενώ αυτή ήταν η 15η νίκη στη σεζόν σε συνολικά 19 αγώνες, με αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα η ερχόμενη Δευτέρα να τη βρει ακόα ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Συγκεκριμένα, με άλλη μια νίκη στην Καλιφόρνια θα βρεθεί στη θέση Νο 3 του κόσμου, κάτι που αν συμβεί θα είναι ασύλληπτο για την ίδια και το ελληνικό τένις και ταυτόχρονα το εφαλτήριο για να στοχεύσει στην κορυφή.

Ρεκόρ καριέρας θα σημειώσει ακόμη κι αν αποκλειστεί στα ημιτελικά, εφόσον η Μπαντόσα μείνει εκτός από την Κουντερμέτοβα. Σε αυτή την περίπτωση, ό,τι κι αν συμβεί στον ημιτελικό της, η Σάκκαρη θα είναι την επόμενη εβδομάδα Νο 5 στην κατάταξη της WTA.