Skip to main content

Ο Τζιούμπα αρνήθηκε την κλήση στην Εθνική Ρωσίας

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου της Ρωσίας, Αρτέμ Τζιούμπα, ζήτησε να μην κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Αυτό ανέφερε η ουκρανική ιστοσελίδα Ukrinform, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ειδήσεις που δημοσίευσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας (RFU).

«Την Κυριακή μιλήσαμε με τον Αρτέμ στο τηλέφωνο, μας διαβεβαίωσε ότι θέλει πολύ να παίξει για την Εθνική ομάδα. Τώρα όμως, λόγω της δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία, όπου έχει πολλούς συγγενείς, ζήτησε συγγνώμη και να μην τον καλέσουμε σε αυτή τη συνάντηση. Αποφασίσαμε να μείνουμε σε επαφή μαζί του», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, Βαλερί Κάρπιν.

Η συγκέντρωση της ρωσικής ομάδας αναμένεται στη Μόσχα μεταξύ 21 και 27 Μαρτίου. Στις 28 Φεβρουαρίου, η FIFA και η UEFA απέκλεισαν τους ρωσικούς συλλόγους και την Εθνική από τη συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Τζιούμπα, γεννημένος το 1988, είναι ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία των ρωσικών πρωταθλημάτων και ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ρωσίας.

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή κατάγεται από το Λούμπνι, στην περιοχή της Πολτάβα, εργάστηκε ως αστυνομικός κι έπαιζε ποδόσφαιρο σε περιφερειακά πρωταθλήματα.

Ο Τζιούμπα πρόσφατα δέχθηκε δημόσια επίθεση από τον Βιτάλι Μικολένκο, τον Ουκρανό μπακ της Έβερτον, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν πήρε θέση για τον πόλεμο. Έτοιμη η απάντηση του σέντερ φορ, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον Μικολένκο για εύκολες κατηγορίες από την άνετη πολυθρόνα του στην Αγγλία.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr