Skip to main content

Η ποδοσφαιρική «τρέλα» του Ντιέγκο Σιμεόνε

Το βράδυ της Τρίτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Ατλέτικο στη ρεβάνς του 1-1 του Wanda Metropolitano, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League. Ο προπονητής των ”ροχιμπλάνκος”, Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο της Μαδρίτης και τα αγγλικά ΜΜΕ θέλησαν να φωτίσουν τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο που δουλεύει και ζει το ποδόσφαιρο ο Αργεντικός τεχνικός.

Για αυτό, λοιπόν, ζήτησαν από τον Κίεραν Τρίπιερ να σκιαγραφήσει το προφίλ του. Ο Άγγλος αμυντικός της Νιούκαστλ αγωνίστηκε για μια διετία υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε και αποκάλυψε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές με τον έμπειρο κόουτς.

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος στη προοπτική να παίξω για εκείνον. Τα όσα βλέπετε κατά την διάρκεια των αγώνων από εκείνον, είναι όσα γίνονται και στις προπονήσεις. Είναι τόσο συναισθηματικός, τόσο εκδηλωτικός σε κάθε πρόγραμμα. 

Υπήρχαν φορές που αργά το βράδυ και ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ, με καλούσε στο τηλέφωνο. Ήταν τρελό. Δεν το είχα ξαναζήσει. Μου μιλούσε για πράγματα που θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα και ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ. Μου έστελνε μηνύματα για να σχολιάσει ένα παιχνίδι μου, είναι ένας τρομερός προπονητής. Το συναίσθημα είναι η λέξη που μπορεί να τον περιγράψει άριστα». 

Πως είναι οι προπονήσεις του Σιμεόνε;

‘«Η προπόνηση ήταν αδυσώπητη, ήταν τρελή. Είναι ένας από εκείνους τους μάνατζερ όπου πρέπει να τρέξεις μέσα από έναν τοίχο από τούβλα για αυτόν.Αν δεν δουλέψεις σκληρά θα σε βγάλει. Δεν τον νοιάζει πόσο καλός ή πόσο μεγάλο όνομα είσαι. Πρέπει να τρέξεις. Είναι αμείλικτος, αλλά απίστευτος μάνατζερ».