Skip to main content

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε η Κρίσταλ Πάλας

Στον πρώτο γύρο της Premier League η Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά είχε σταματήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, οπότε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Οι «Αετοί» κράτησαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο 0-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ» κι έγινε ο πρώτος σύλλογος που δεν δέχθηκε γκολ από τους «Πολίτες» σε κανένα από τα δύο παιχνίδια της φετινής περιόδου.

Η Σίτι απέχει 4 βαθμούς από τη δεύτερη Λίβερπουλ, αλλά οι «Κόκκινοι» έχουν παιχνίδι λιγότερο και η μεταξύ τους συνάντηση (10/4) εκκρεμεί, οπότε αίφνης το αγγλικό πρωτάθλημα απόκτησε τεράστιο ενδιαφέρον.

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι «Σίτιζενς» ήταν πρώτοι στη βαθμολογία και στο +11 αλλά το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο δικαιώνει σε κάθε ευκαιρία το χαρακτηρισμό του.

Αγωνιστικά, η Σίτι έφτανε με άνεση στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Μεταξύ 26΄ και 28΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις ευκαιρίες: ο Ντε Μπρόινε έκανε το σουτ αλλά ο Γκουαΐτα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ και στην εξέλιξή του ο Κανσέλο σούταρε στο δεξί δοκάρι.

Ο Ντε Μπρόινε στο 55΄ «σημάδεψε» με αριστερό σουτ το αριστερό δοκάρι και στο 70΄ ουδείς κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το γύρισμα του Μαχρέζ.