Skip to main content

Παρουσία Ουκρανών ιστιοπλόων τα καμπ των προεθνικών ομάδων

Δύο διαφορετικά προπονητικά καμπ έζησαν οι 29 ιστιοπλόοι της προεθνικής ομάδας Όπτιμιστ και οι 23 της αντίστοιχης ομάδας των ILCA4 το τριήμερο 4-6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center», στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Το περασμένο Σάββατο οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες δέχθηκαν με μεγάλη χαρά την επίσκεψη των Ουκρανών ιστιοπλόων των 470 mixed που φιλοξενεί η Ουκρανή Ολυμπιονίκης ΡουσλάναΤαράν, με τη στήριξη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.  

Ο Ιγκόρ Σάμαριν και η Τατιάνα Λέπτσια εξήγησαν στους Έλληνες ιστιοπλόους τι ακριβώς συμβαίνει στην πατρίδα τους, τους ενημέρωσαν πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα και ζήτησαν τη βοήθειά τους σε είδη πρώτης ανάγκης. 

Η συγκίνηση ήταν έντονη και από την πρώτη στιγμή οι πάντες που συμμετείχαν στα καμπ αγκάλιασαν τους δυο Ουκρανούς ιστιοπλόους, οι οποίοι το χάρηκαν γιατί αισθάνθηκαν ότι δεν είναι μόνοι.

Στην Ελλάδα, άλλωστε, θα είναι προσωρινά το δεύτερο σπίτι τους και έχουν καταλάβει ότι σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Τα καμπ διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία η ΕΙΟ σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2022 και έγιναν ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών πρωταθλημάτων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προπονήσεις, αγώνες και θεωρία μεβιντεοπροβολές.