Skip to main content

Απορρίφθηκε το αίτημα Ρεάλ, Μπατσελόνα και Αθλέτικ για αναστολή της συμφωνίας La Liga – CVC

Δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε αίτημα των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο για προσωρινή διαταγή κατά της συμφωνίας της ισπανικής Λίγκας με τον όμιλο CVC, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία, που ονομάστηκε «La Liga Boost», δίνει στην CVC Capital Partners μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία, που θα λαμβάνει έσοδα από ραδιοτηλεοπτικα δικαιώματα και δικαιώματα χορηγίας για 50 χρόνια.

Άπαντες πλην τεσσάρων από τους συνολικά 42 συλλόγους των δύο ανώτατων κατηγοριών 

Όλοι εκτός από τέσσερις από τις συνολικά 42 ομάδες των δύο ανώτατων ισπανικών κατηγοριών υπέγραψαν τη συμφωνία από την CVC, την πρώτη του είδους της στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο.

Οι τρεις ομάδες της LaLiga κατέθεσαν την αγωγή αιτούμενες αναστολή της συμφωνίας, ενώ η Ίμπιθα, από τη δεύτερη κατηγορία, δεν συμμετέχει στη δράση.

Οι τρεις σύλλογοι υποστήριξαν ότι ήταν απαραίτητη μια προσωρινή διαταγή για να αποφευχθούν τυχόν συναλλαγές από τις συμφωνίες, ωστόσο, το Αστικό Δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε την αίτησή τους, λέγοντας ότι μια αναστολή που ζητούνταν θα σταματούσε διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει ή εκτελεστεί και θα επέβαλε τα κριτήρια της μειοψηφίας έναντι της επιλογής που έκανε η πλειοψηφία.