Skip to main content

«Χάλκινη» στο Παγκόσμιο του Καΐρου η Κορακάκη

Τριπλή επιτυχία για τους Έλληνες Αθλητές της σκοποβολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου, αφού σε όποιον τελικό αγωνίστηκαν ανέβηκαν στο βάθρο.

Η Άννα Κορακάκη κατάκτησε σήμερα (4/3) το χάλκινο μετάλλιο στο Sport Πιστόλι Γυναικών (πυροβόλο). Με σκορ 585-27Χ, 294 στις βολές ακριβείας και 291 στην ταχεία, προκρίθηκε μάλλον άνετα στον πρώτο ημιτελικό με τρεις (3) βαθμούς διαφορά.

Η πρόκριση της δεύτερης στην κατάταξη, της Γερμανίδας Μόνικα Καρς, έφερε στο νου τον δραματικό τελικό των Ολυμπιακών του Ρίο, όπου οι δύο αθλήτριες συναγωνίζονταν για το χρυσό μετάλλιο.

Στον πρώτο των ημιτελικών η Άννα Κορακάκη παρέμεινε στην κορυφή, και με 19 βαθμούς ήταν η πρώτη που εξασφάλισε συμμετοχή στον αγώνα των μεταλλίων, προσθέτοντας το διακριτικό ΜΜ δίπλα στην επίδοσή της.

Η πρόκριση στον αγώνα των μεταλλίων δεν σημαίνει απαραίτητα και μετάλλιο. Οι τέσσερις κορυφαίες αγωνίζονται για τις τρεις θέσεις του βάθρου. Κάποια θα «φθάσει στην πηγή» αλλά θα αποχωρήσει χωρίς μετάλλιο.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, με αξιοσημείωτη ψυχραιμία κατάφερε να παραμείνει στον αγώνα του βάθρου με την τελευταία της βολή στη σειρά της αποχώρησης και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Εκτός μεταλλίων έμεινε η Καρς.