Skip to main content

Πεκίνο 2022: Πανηγυρίζει το Discovery, + 50% νέοι συνδρομητές σε σύγκριση με την ΠιονγκΤσάνγκ

Η Discovery ανακοίνωσε ρεκόρ για τις ψηφιακές πλατφόρμες της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου λόγω της αυξανόμενης απήχησης του Discovery+, το οποίο κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων συνδρομητών σε σύγκριση με τη διοργάνωση της ΠιονγκΤσάνγκ, το 2018.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της κινεζικής πρωτεύουσας, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, κατέγραψαν συνολικό αριθμό νέων συνδρομητών σχεδόν διπλάσιο από εκείνον στη διοργάνωση της Κορέας, πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι συνολικοί επισκέπτες στις πλατφόρμες Discovery στην Ευρώπη ήταν περισσότεροι από 156 εκατομμύρια, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο λεπτά προβολής ροής, 19 φορές περισσότερο από την τελευταία διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι υπηρεσίες ροής του Discovery+ και του Eurosport , κατά τη διάρκεια αυτών των Αγώνων, κατέγραψαν συνολικά 8 φορές μεγαλύτερο αριθμό χρηστών σε σχέση με την προηγούμενη χειμερινή έκδοση και οι ίδιοι χρήστες κατανάλωναν υπερδιπλάσιο περιεχόμενο σε σύγκριση με τον μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις 7 ώρες ανά χρήστη.

Η ίδια τάση παρατηρήθηκε για τα τηλεοπτικά κανάλια, όπου οι θεατές παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 24% περισσότερο περιεχόμενο από ό,τι στην ΠιονγκΤσάνγκ 2018. Το Eurosport.com και οι τοπικές του εκδόσεις είχαν υπερδιπλάσιο αριθμό χρηστών, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο.

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα την πρώτη εβδομάδα, το μέσο κοινό των γραμμικών καναλιών του Eurosport παρέμεινε σταθερό και σύμφωνο με την περασμένη χειμερινή έκδοση, παρά τη διψήφια μείωση της χρήσης τηλεόρασης σε σύγκριση με το 2018.

Τα κανάλια δωρεάν εκπομπής του Discovery στις σκανδιναβικές χώρες συνέχισαν να αναπτύσσονται: +88% στη Νορβηγία, +83% στη Σουηδία και +82% στη Φινλανδία. Τα κανάλια Eurosport κατέγραψαν σημαντική αύξηση όσον αφορά το κοινό και το μερίδιο σε πολλές βασικές αγορές, όπως η Πολωνία (+36%), η Ρουμανία (+23%) και η Ιταλία (+250%).

Ο Ζαν-Μπριάκ Περέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Discovery Streaming & International, υπογράμμισε: «Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια τεράστια επιτυχία για το Discovery+, για όλα τα κανάλια και τις πλατφόρμες μας στην Ευρώπη. Το Discovery οδηγεί στην υιοθέτηση της ροής διεθνώς, ενώ διατηρεί ισχυρές αξιολογήσεις στα παραδοσιακά κανάλια, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει εξαιρετική απόδοση και στα δύο τμήματα. Πάνω από τους μισούς νέους συνδρομητές των Ολυμπιακών Αγώνων απόλαυσαν επίσης το ψυχαγωγικό περιεχόμενο που προσφέρεται από το Discovery+, μια μαρτυρία της ανάπτυξης ως προς το βάθος και την αξία της προσφοράς μας. Οι νέοι χρήστες συμμετέχουν και μένουν μαζί μας περισσότερο».

Ο Άντριου Γεωργίου, πρόεδρος του Sports Discovery, δήλωσε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα της μοναδικής ικανότητας του Discovery να αυξάνει το κοινό και τη δέσμευση γύρω από τον αθλητισμό και τα μεγαλύτερα γεγονότα του κόσμου. Η νικητήρια φόρμουλα είναι να χρησιμοποιήσουμε την ορατότητά μας σε όλες τις πλατφόρμες, μεγιστοποιώντας την απήχηση και προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο που επιλέγουν, σε οποιοδήποτε μέρος».

Το Discovery μετέδωσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 σε 50 αγορές σε όλη την Ευρώπη μέσω 11 εθνικών παραγωγών και κάλυψης σε 19 διαφορετικές γλώσσες. Είναι επίσης το μόνο μέρος στην Ευρώπη που έχει εγγυημένη πρόσβαση σε κάθε στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων, χάρη στο Discovery+ και τις ψηφιακές ιδιότητες του Eurosport.