Skip to main content

«Τεσσάρα» της Μπαρτσελόνα του Τσάβι στη Βαλένθια

Ο Τσάβι κάνει ξανά μεγάλη την Μπαρτσελόνα, παρά την έλλειψη μπάτζετ και αστέρων πρώτου μεγέθους στις τάξεις της. Ίσως, επειδή το πραγματικό αστέρι είναι ο προπονητής της…

Οι «Μπλαουγκράνα» είχαν σε ακόμη ένα παιχνίδι εντυπωσιακή απόδοση και δεν άφησαν περιθώριο στη Βαλένθια, στο πάντοτε δύσκολο για όλους «Μεστάγια», επικρατώντας με 4-1 για την 25η αγωνιστική.

Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν εντυπωσιακός και πέτυχε δύο γκολ (23′, 38′), ενώ και ο Ντε Γιονγκ (32′) βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ένα δύσκολο θεωρητικά ματς από το πρώτο ημίχρονο. Για τις «Νυχτερίδες» είχε μειώσει στο 52΄ ο Σολέρ.

Νωρίτερα, δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Σεβίλη στη Βαρκελώνη, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει την Εσπανιόλ (1-1).

Η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε στο 36′ με τον Ράφα Μιρ, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Νταρντέρ στο 50ο λεπτό. Να σημειωθεί πως η Σεβίλη αγωνίστηκε από το 76′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουντέ. 

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στους 42 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τέταρτη θέση, από την οποία έχει παιχνίδι λιγότερο, όπως και από την τρίτη Μπέτις που μετρά 44 πόντους.

Η Σεβίλη από την πλευρά της έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει το -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, με τη διαφορά από την «βασίλισσα» να ανοίγει ξανά στους 6 βαθμούς (57 με 51).