Skip to main content

Νίκη στο Βόλο και πρωτιά στην κανονική περίοδο για Ολυμπιακό

Με γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά στο λυκόφως της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έφυγε με πολύ σημαντική νίκη από το Βόλο (1-0) στο πλαίσο της 24ης αγωνιστικής και αύξησε σε 12 βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, που παίζει σε λίγη ώρα στην έδρα του Άρη.

Ο Γάλλος άσος είχε μπει αλλαγή στο 63ο λεπτό και στο 81ο σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης υπογράφοντας τη 18η νίκη της ομάδας του σε 23 αγώνες και διατηρώντας το αήττητό της στη φετινή Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει μόλις δύο καλές στιγμές. Στο 21΄ ο Φαν Βέερτ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά και να στείλει στα δίχτυα. Στο 27΄ ο Αγκιμπού Καμαρά είχε δοκάρι, ενώ στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σε άδεια εστία!

Στο 57΄ από εκτέλεση φάουλ ο Ρομέρο πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ και στο 81΄ μίλησε ο Βαλμπουενά: ο Ελ Αραμπί συνδυάστηκε με τον Γάλλο άσο κι εκείνος εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 0-1 με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στο 87΄ η κεφαλιά του Φαν Βέερτ έφυγε φεύγει άουτ, στην τελευταία ευκαιρία του Βόλου, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κλέιμαν αρνήθηκε το 0-2 στον Τικίνιο.