Skip to main content

Πόλο: Απίθανη η Εθνική Γυναικών συνέτριψε τη Σερβία

Εντυπωσιακή η ανανεωμένη Εθνική Γυναικών, έκανε ποδαρικό με το δεξί νικώντας τη Σερβία 24-8 στον πρώτο αγώνα της στον Β’ Προκριματικό Όμιλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (27 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου), που διεξάγεται στο Ζρένιανιν της Σερβίας.

Η Εθνική ομάδα ήταν εκπληκτική. Και από το τελευταίο λεπτό του δεύτερου οκτάλεπτου όταν ήταν μπροστά στο σκόρ 8-7, με ένα τρομερό σερί 16-0 (!) εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (24-7) για να δεχθεί γκολ και πάλι μετά από, σχεδόν, 17 λεπτά στην εκπνοή του αγώνα.

Το πρώτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε μια μονομαχία της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (σε αυτό το διάστημα σημείωσε τρία τέρματα) και της Κριστίνα Ίλιτς (επίσης τρία τέρματα). Η Εθνική ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ χωρίς όμως στο διάστημα αυτό να μπορέσει να ξεφύγει.

Κάτι που πέτυχε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τα δυο τέρματα της Ελένης Ελληνιάδη και της Ειρήνης Νίνου για το 7-5. Μείωσε η Νοβάκοβιτς, η Μυριοκεφαλιτάκη…πήρε πάλι το όπλο της για το 8-6, όπως και η Ίλιτς (8-7), αλλά από το τέλος του οκτάλεπτου, ο αγώνας είχε πλέον έντονη την γαλανόλευκη σφραγίδα.

Αρχικά, με δυο γκολ σε μισό λεπτό, η Εθνική μας πήγε στο ημίχρονο για πρώτη φορά με +3 (10-7) ενώ ήταν χαρακτηριστικό ότι στη δεύτερη περίοδο, δέχθηκε μόλις δυο τέρματα.

Και στην επανάληψη συνέχισε με καταιγιστικό ρυθμό, αφού με σερί 7-0 το σκορ πήγε αρχικά στο 17-7 (τέλος τρίτου οκτάλεπτου) και στη συνέχεια στο 24-7 για να μειώσει η Σερβία στο τέλος.