Skip to main content

«Τριάρα» Ολυμπιακού στη Νεάπολη με ήρωα Βάτσλικ

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νεάπολη με 3-0 απέναντι στον Ιωνικό και βρίσκεται, έστω προσωρινά, στο +12, αλλά το εύρος του σκορ δεν αποδίδει την εικόνα του αγώνα της 22ης ημέρας, αφού στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκαν οι σωτήριες επεμβάσεις του Βατσλίκ για να κρατήσουν το «μηδέν» οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Τικίνιο από σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του Video Assistant Referee, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μαντί Καμαρά.

Ο Ιωνικός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σκορ στο 14΄, όταν ο Λένις από πάσα του Άοσμαν βγήκε από πλάγια θέση απέναντι στον Βατσλίκ, με τον Τσέχο να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με «οβίδα» του Αγκιμπού Καμαρά από τα 26 μέτρα και ύστερα… ανέλαβε ο Βάτσλικ, που είπε «όχι» σε σουτ Μάντζη (29’), σουτ του Ντάλσιο (33΄), ενώ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη (44΄) και στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε σε κόρνερ και το δυνατό βολέ του Κιάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν υπόθεση του Μασούρα, που είχε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο όταν τραυματίστηκε (στον αριστερό προσαγωγό) ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Ρομαό στο 54΄, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τικίνιο.

Τέσσερα λεπτά μετά, με ωραίο αριστερό πλασέ ο Μασούρας νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 0-3. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει νίκη και ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού με τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.