Skip to main content

Super League: Δίκαιη μοιρασιά στο «Καυτανζόγλειο» ανάμεσα σε Ηρακλή και ΑΕΚ (1-1)

Το πρώτο γκολ του Τόμας Πέκχαρτ στη Super League με την φανέλα της ΑΕΚ δεν χάρισε τη νίκη στην Ένωση, καθώς ο Ηρακλής ισοφάρισε αμέσως και το τελικό 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών στο πρώτο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος στο «Καυτανζόγλειο» δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο.

Εξαρχής το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο, καθώς η καταρρακτώδης βροχή που ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα κι έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του ματς, μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο του «Καυτανζόγλειου» σε… πισίνα.

Ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια των παικτών για να επιτεθούν προς την αντίπαλη εστία σταματούσε σε κάποια από τις δεκάδες μικρές λίμνες που είχαν δημιουργηθεί.

Μοιραία έγιναν πολλά λάθη, αρκετά φάουλ, δυνατές μονομαχίες και καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο 45λεπτο, παρά τα δύο επικίνδυνα φάουλ που κέρδισε η Ένωση έξω από την περιοχή του «Γηραιού».

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό και σ΄ αυτό συνέβαλλε η διακοπή της έντονης βροχόπτωσης. Οι παίκτες «πατούσαν» καλύτερα στο βαρύ γήπεδο και το β΄ 45λεπτο ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς.

Από το κόρνερ του Ρομάνο στο 46΄, ο προωθημένος Μπαρτολίνι προσπάθησε να κεφαλιά να βρει δίχτυα, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 50΄ ο Σπάθας «χαρίστηκε» στον Βάργκας, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα έκανε ένα «εγκληματικό» φάουλ στον Μοντέιρο και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα από τον Πειραιώτη ρέφερι.

Ο Ηρακλής που ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54΄ με τον Βέλλιο. Ο κορυφαίος σκόρερ του «γηραιού» στο πρωτάθλημα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπαρόχα αν και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο έκανε σπουδαία επέμβαση στο κέντρο της εστίας του.

Χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου την εστία του Περνίς στο ματς, η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στο 74΄ κι άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα.

Από το κόρνερ του Μάνταλου και την γυριστή κεφαλιά του Άρθο, η μπάλα βρήκε στον Βέλλιο και στρώθηκε στον Τσέχο σέντερ φορ, ο οποίος σε άδεια εστία «άνοιξε λογαριασμό» (1-0).

Δεν χάρηκαν για πολύ οι «κιτρινόμαυροι», καθώς στο 79΄ ο Ζιαμπάρης με ένα περίεργο σουτ κι ενώ έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο αιφνιδίασε τον Μπαρόχα, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του και με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.