Skip to main content

Ντέρμπι Κυπέλλου στην Τούμπα

Οκτώ ομάδες μπαίνουν στη μάχη των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος αύριο και την Πέμπτη (19-20/1), με τις αναμετρήσεις να είναι διπλές, όπως και στα ημιτελικά. 

Το μεγάλο παιχνίδι της φάσης αυτής θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε δύο ομάδες με παράδοση στη διοργάνωση, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. 

Οι δυο τους αναμετρήθηκαν σε τελικό τρεις διαδοχικές περιόδους από το 2017 ως το 2019 ενώ πέρσι βρέθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά. Και στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πανηγύρισε. Η ΑΕΚ έχει να πανηγυρίσει πρόκριση επί του ΠΑΟΚ από το 2011.

Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι της Τετάρτης (19/1, 15:00), ο Παναιτωλικός υποδέχεται στο Αγρίνιο τον περσινό φιναλίστ Ολυμπιακό, τον οποίο δεν έχει νικήσει στην ιστορία του σε 25 επίσημους αγώνες, ενώ πέρσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τη μεταξύ τους σειρά (φάση των “16”) με δύο νίκες 3-0.

Δύο ώρες αργότερα (17:00) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τη διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες να δίνει στους “πράσινους” θεωρητικό προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πέρυσι στην προημιτελική φάση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η θεσσαλική ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη φάση.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής (20/01, 21:30) ο Άρης υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη Λαμία, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε «φονέα γιγάντων».

Ο Άρης έχει αποκλειστεί μία φορά σε προημιτελική φάση από ομάδα της περιφέρειας σε διπλό αγώνα. Ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν δεν τα κατάφερε με την Ξάνθη. Από τότε βρήκε στα προημιτελικά μόλις δύο φορές ομάδα της περιφέρειας και προκρίθηκε (και τις δύο την Ξάνθη).

Η Λαμία το 2019 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, όπως είχε κάνει και πριν από μισό αιώνα, ενώ το 1972 είχε νικήσει στα πέναλτι τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.