Skip to main content

Η Τennis Australia θα κάνει έρευνα για την υπόθεση Τζόκοβιτς

Στο σίριαλ της υπόθεσης Νόβακ Τζόκοβιτς από την πρώτη στιγμή έγινε ξεκάθαρη η ευθύνη της Tennis Australia, της διοργανώτριας αρχής του Australian Open, για τις οδηγίες που είχε δώσει στον Σέρβο αθλητή σχετικά με την είσοδο του στην χώρα. Η συγκεκριμένη ομοσπονδία του τένις είχε διαβεβαιώσει το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, πως η ιατρική εξαίρεση ήταν αρκετή για να περάσει τον έλεγχο στο αερόδρομιο και να είναι η βίζα του ενεργή. Κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Μάλιστα, αρκετά δημοσιεύματα ζητούσαν την παραίτηση του ισχυρού άνδρα της Tennis Australia, Κρέγκ Τάιλι. Μετά την ασφυκτική πίεση, η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα κάνει έρευνα για όσα έγιναν στην συγκεκριμένη ιστορία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αναγνωρίζουμε ότι τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν σοβαρή αναστάτωση για όλους και λυπούμαστε βαθιά για την επίδραση που είχαν σε όλους τους παίκτες. Πάντα υπάρχουν μαθήματα και θα ελέγξουμε όλες τις πλευρές της προετοιμασίας και εφαρμογής για να ενημερώσουμε για τον σχεδιασμό μας – όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Η διαδικασία πάντα ξεκινάει όταν θα έχουν σηκώσει τα τρόπαια οι πρωταθλητές του Australian Open».

naftemporiki.gr