Skip to main content

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα συναντήσει τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε διαφορετική φυλακή πριν από μια συνάντηση με τους γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, της συντρόφου του που δολοφόνησε το 2013.

Η συνάντηση εντάσσεται σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδεχόμενη αποφυλάκιση του 35χρονου πρώην αθλητή και Παραολυμπιονίκη.

Ο Νοτιοαφρικανός έχει μεταφερθεί πιο κοντά στο σημείο όπου ζουν οι Στέενκαμπς και είναι έτοιμος για πιθανή αποφυλάκιση, αφού έχει εκτίσει τη μισή ποινή που του είχε επιβληθεί και ήταν 13 χρόνια και πέντε μήνες.

Πρώτα όμως θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτό που οι αρχές της Νότιας Αφρικής περιγράφουν ως «αποκαταστατική δικαιοσύνη».

Ως μέρος αυτής, οι δράστες αναμένεται να μιλήσουν με τα θύματά τους ή τους συγγενείς τους, ενώ πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν τη ζημιά που προκάλεσαν, είπε το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Ο Πιστόριους μεταφέρθηκε από μια φυλακή στην πρωτεύουσα, Πρετόρια, σε μια φυλακή στο λιμάνι Γκεμπέρτα, παλαιότερα γνωστό ως Πορτ Ελίζαμπεθ, στο Ανατολικό Ακρωτήριο.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε (τέσσερις φορές μέσα από κλειδωμένη πόρτα τουαλέτας) και σκότωσε την Στέενκαμπ το 2013, ισχυριζόμενος πως νόμισε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη στο σπίτι του στην Πρετόρια.