Skip to main content

Πρώτη συνεδρίαση για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χαιρέτισε το άνοιγμα των εργασιών της.

Ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέρας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, υπογράμμισαν την πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς στον αθλητισμό. 

Με σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις-προστατεύουμε τον Αθλητισμό» ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο θεσμικά η Ε.Π.ΑΘΛ.Α και θα συνδεθεί με τη νέα δομή και λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στο προσεχές σχέδιο νόμου που ήδη ετοιμάζεται.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκαν οι γενικές αρχές της, καταγράφηκαν οι τρόποι λειτουργίας της και αποτυπώθηκε η διαμεσολάβηση των φορέων που θα απευθύνονται προς αυτήν, για να γνωστοποιούν τα όποια θέματα προκύπτουν.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σχετικά με την πλήρη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α, που σύντομα θα ανέβει στο διαδίκτυο, τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τη σύμβαση Macolin, τις ομάδες εμπειρογνωμόνων που θα λειτουργήσουν παράλληλα με την Επιτροπή, το διάγραμμα ροής διαδικασιών μεταξύ των φορέων για τις αναφορές που θα γίνονται προς την Επιτροπή και την προετοιμασία των ομάδων εργασίας.