Skip to main content

Χάντμπολ: Η Ντιναμό Βίκτορ στο δρόμο της ΑΕΚ

Η ρωσική, Ντιναμό Βίκτορ, θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στους προημιτελικούς του Challenge Cup του χάντμπολ.

Ομάδα που είναι βατή και θα μπορούσε να πει κανείς… στα μέτρα του «Δικεφάλου της Αθήνας» θεωρίται η Ντιναμό. Βασίζεται αποκλειστικά σε γηγενείς παίκτες και συμμετέχει για δεύτερη φορά στην Ευρώπη.

Την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από την Μαδέιρα, η οποία αμέσως μετά κληρώθηκε με την ΑΕΚ (η ελληνική ομάδα προκρίθηκε).

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να προκύψει ξανά το ίδιο ζευγάρι (ΑΕΚ-Μαδέιρα) στην επόμενη φάση, εφόσον προκριθεί η Ένωση εις βάρος της Ντιναμό και ο πορτογαλική ομάδα περάσει το εμπόδιο της φινλανδικής, Ντίκεν, κάτι που είναι και το πιο πιθανό.

Η πρώτη ελληνορωσική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 23 ή 24 Μαρτίου και ο αγώνας ρεβάνς στην Αθήνα στις 30 ή 31 του ίδιου μήνα.

Την τρέχουσα σεζόν η Ντιναμό αντιμετώπισε τον περασμένο Οκτώβριο τον Διομήδη Άργους και πέρασε με δύο νίκες (38-19 και 32-28), φιλοξενώντας και τα δύο ματς στην πόλη Μπουντενόβσκ, όπου εδρεύει.

Στη συνέχεια ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Φόλενταμ, από την οποία απέσπασε ισοπαλία (32-32) στην Ολλανδία και τη νίκησε 28-24 στη ρεβάνς, ενώ στους «16» προκρίθηκε με ανατροπή σε βάρος της νορβηγικής Άρενταλ, καθώς έχασε 27-21 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στη Ρωσία επικράτησε 31-22.