Skip to main content

Νίκη – βάλσαμο για Παναιτωλικό, 2-0 τον Ηρακλή

Πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Ηρακλή σημείωσε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και απομακρύνθηκε αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ουσιαστικά, το παιχνίδι κρίθηκε στη φάση του 37ου λεπτού, όταν οι γηπεδούχοι, που ως τότε είχαν απειλήσει μόνο στο 28΄ με τον Βιγιαφάνες να «χάνει» στη μονομαχία με τον Χουάντερσον, κέρδισαν πέναλτι και αποβολή.

Στο σημείο εκείνο η κεφαλιά του Ουάρντα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Ζιάμπαρης δεν την άφησε να περάσει αποκρούοντας με το χέρι στη γραμμή της εστίας του.

Όπως ήταν φυσικό ο διαιτητής Κύζας έδειξε αμέσως τα 11 μέτρα και ακολούθως την κόκκινη στον αμυντικό του «Γηραιού», με τον Αιγύπτιο που είχε κερδίσει την εσχάτη των ποινών να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ.

Στο 48ο λεπτό το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά, όταν στον ωραίο συνδυασμό Ρουσκουγέδα, Ουάρντα και Μαρκόφσκι ο τελευταίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Αγρινίου, με τον Χουάντερσον να κρατά το σκορ σε χαμηλό επίπεδο στη συνέχεια κάνοντας εξαιρετικές αποκρούσεις.