Skip to main content

Συγκέντρωση ερασιτεχνών αθλητών για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού

Εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές και προπονητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, για να διαμαρτυρηθύν για τη συνεχιζόμενη αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Με βασικό σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα», οι αθλητές ζήτησαν από την Πολιτεία και τους ειδικούς να επιτρέψουν την επιστροφή στις προπονήσεις και -σταδιακά- στους αγώνες.

Αντιπροσωπεία των αθλητών συναντήθηκε χθες (4/2) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είπε ότι συμμερίζεται την αγωνία και την απογοήτευσή τους και τους παρέθεσε τις θετικές εισηγήσεις που έχουν γίνει από το υφυπουργείο προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για την επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

«Έχει σημασία να αντιληφθεί ο κόσμος και όσοι παίρνουν τις αποφάσεις, ότι δεν θέλουμε να ανοίξουμε έναν αθλητισμό της παιδικής χαράς, αλλά έναν οργανωμένο αθλητισμό, ο οποίος έχει δώσει εξετάσεις το τελευταίο τρίμηνο και έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με κανόνες, ελέγχους και πειθαρχεία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.